Pečeně:
Suroviny na pečeni: | |
---|---|
1kg | hovězího masa |
2 | mrkve |
¼ | celeru |
1-2 | perníky na strouhání |
50g | špeku |
Margarin k pečení | |
Cukr, sůl, pepř | |
evtl. mouka k zahuštění |
na marinádu: | |
---|---|
2 | cibule (nakrájené na kolečka) |
¼ l | octu |
¼ l | vody |
2 EL | sůl |
½ EL | kuliček pepře |
3 | bobkové listy |
½ EL | nového koření |
4 EL | cukr |
Příprava:
Červené zelí:
Tento recept pochází z knihy „Männer allein zu Hause – Rezeptsammlung von Männern aus Deutschneudorf und Umgebung“ (česky: Muži sami v kuchyni –sbírka receptů od mužů z Deutschneudorfu a okolí) od Uty Uhlemannové.
Suroviny: | |
---|---|
1 | červené zelí |
200g | špek |
1 láhev | červeného vína |
2 | cibule |
4 | bobkové listy |
hřebíčky, ocet, cukr, sůl |
Příprava:
Vařené knedlíky:
Suroviny: | |
---|---|
1 kg | vařených neloupaných brambor |
75 g | Mouka |
100g | škrobové mouky |
2 | vejce |
20 g | margarin |
50 g | bílý chléb/toastový chléb -krájený |
2 l | slané vody |
Sůl, muškátový oříše |
Příprava: