Pečeně:
| Suroviny na pečeni: | |
|---|---|
| 1kg | hovězího masa |
| 2 | mrkve |
| ¼ | celeru |
| 1-2 | perníky na strouhání |
| 50g | špeku |
| Margarin k pečení | |
| Cukr, sůl, pepř | |
| evtl. mouka k zahuštění | |
| na marinádu: | |
|---|---|
| 2 | cibule (nakrájené na kolečka) |
| ¼ l | octu |
| ¼ l | vody |
| 2 EL | sůl |
| ½ EL | kuliček pepře |
| 3 | bobkové listy |
| ½ EL | nového koření |
| 4 EL | cukr |
Příprava:
Červené zelí:
Tento recept pochází z knihy „Männer allein zu Hause – Rezeptsammlung von Männern aus Deutschneudorf und Umgebung“ (česky: Muži sami v kuchyni –sbírka receptů od mužů z Deutschneudorfu a okolí) od Uty Uhlemannové.
| Suroviny: | |
|---|---|
| 1 | červené zelí |
| 200g | špek |
| 1 láhev | červeného vína |
| 2 | cibule |
| 4 | bobkové listy |
| hřebíčky, ocet, cukr, sůl | |
Příprava:
Vařené knedlíky:
| Suroviny: | |
|---|---|
| 1 kg | vařených neloupaných brambor |
| 75 g | Mouka |
| 100g | škrobové mouky |
| 2 | vejce |
| 20 g | margarin |
| 50 g | bílý chléb/toastový chléb -krájený |
| 2 l | slané vody |
| Sůl, muškátový oříše | |
Příprava: