• Krušnohorská tradice

    Po generace se utvářející saská krušnohorská kuchyně dala vzniknout několika specialitám. Z dřívější nutnosti, pocházející z hornických dob, kdy základem byly hlavně brambory, vzniklo časem mnoho chutných pokrmů.  Tak vznikl mimo jiné tzv. „Dalgen“ (bramborová placka) nebo do zlatohněda upečený podmáslový getzen. Vánoční štola, pečeně nebo známá „Neunerlei“ patří k oblíbeným pochutinám, které by měl každý bezpodmínečně ochutnat. Vydatně, rozmanitě a lahodně-tak chutnají Krušné hory.

    Jednotlivé vybrané recepty naleznete na následujících stranách.

  • Země: 

    Dieses Rezept stammt aus dem Buch „Alte Rezepte aus Deutschneudorf und Umgebung“ von Uta Uhlemann.

  • Země: 

    Dalgen označuje bramborovou placku. Chutný a křupavý pokrm z brambor má v Krušných horách různá jména...

  • Země: 

    Tento recept pochází z knihy „Männer allein zu Hause – Rezeptsammlung von Männern aus Deutschneudorf und Umgebung“...

  • Země: 

    Zde naleznete chutný recept z knihy „Alte Rezepte und neue Rezepte zur Weihnachtszeit“...

  • Země: 

    Ještě dnes je mnoha rodinách dodržována tradice podávat u štědrovečerního stolu „Neunerlei“.

Stránky